5 filmů, které shlédnout před cestou do Norska

08.09.2018 Zpět



Udělejte si malý poznávací zájezd z pohodlí domova a poznejte kus Norska a jeho kultury ještě před odjezdem na dovolenou. Tyhle filmy vás budou bavit.

Kon-Tiki (2012) nebo Ve znamení Kon-Tiki (1950)

Oba filmy vypráví o stejné skutečné události z roku 1947, kdy norský vědec a dobrodruh Thor Heyerdahl podnikl cestu přes Pacifický oceán do Francouzské Polynésie. Spolu se svými pěti kamarády se plavili na obyčejném voru z balzového dřeva postaveného tradičně bez hřebíků nebo jiného kovu, aby dokázali vědeckou hypotézu o osidlování Polynésie původními obyvateli Jižní Ameriky. Dobrodružný a napínavý film o odvážných Norech a jejich plavbě je skvělým úvodem pro cestování do hlavního města Oslo, kde také můžete zajít do muzea Kon-Tiki, které vlastní originál lodi.

Insomnia (1997)

Úspěšný norský thriller, který se později dočkal i amerického remakeu. Děsivá a syrová norská detektivka, jakou znáte z aktuálně populárních knih, ukazuje, jak může být život na severu drsný, ponurý a studený. Mistrovsky promyšlená zápletka vás dostane do děje a nepustí až do konce.

Lovec trolů (2010)

Trolové jsou součástí rozsáhlé norské mytologie, a tak není divu, že se o nich točí i filmy. Tento horor je příjemným odpočinkovým pseudodokumentem s komediálními prvky. Cestujete v něm po nádherné norské přírodě a občas na vás vyskočí děsivý troll, tak jak ho bájné pohádky popisují. Doporučuji všem, kteří mají rádi nápaditost studentských nízkorozpočtových filmů a chtějí vidět kousek Norska dřív, než se tam vyrazí na dovolenou.

Cesta za králem trolů (2017)

A konečně rodinný film, protože na dovolenou jezdí i děti. Cesta za králem trolů je ideální pohádka do auta nebo do letadla, až budete chtít děti zabavit na cestě do Norska. Nečekejte však naparáděné princezny, ale spíše kousek specifické severská atmosféry. Navnadí vás k tomu, abyste prozkoumávali norskou mytologii a zároveň nezůstávali po setmění venku (protože trolové loví právě v noci).

Mission: Impossible – Fallout (2018)

A kdo vyráží na ikonu Norska - Preikestolen - musí vidět nejnovější americkou klasiku s Tomem Cruisem. Nesplnitelná mise není nic pro nesmrtelného agenta. Tento poslední díl předčil snad všechny přechozí a bonusová třešnička navíc. Úžasné záběry jednoho z nejnavštěvovanějších turistických míst v Norsku – Preikestolen neboli Kazatelna. Po shlédnutí tohoto filmu rozhodně zařadíte Preikestolen do svého plánu cesty do Norska.

1511554724-poznavacizajezdnorsko027-large

NEJVĚTŠÍ ATRAKCE NORSKA: ATLANTSKÁ CESTA, ÚŽASNÉ FJORDY, TROLÍ STEZKA


Poznávací zájezd, Norsko letecky v malé skupině cestovatelů. Relax a načerpání nové energie pro obdivovatele norské přírody.
Bouřlivé a energizující vodopády, národní parky, typické norské fjordy, včetně Geirangerfjordu (seznam UNESCO). Romantické putování pobřežím Atlantického oceánu, úchvatné pohledy z Trolí stezky, národní park Jotunheimen a vyhlídková plavba Oslofjordem.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.