Ciderové plavby po Hardangerfjordu

17.03.2021 Zpět



Norským ekvivalentem specialních nápojů s chráněným zeměpisným označením jako jsou Calvados nebo Champagne, je „Cider z Hardangeru“. V sadech lemujících svahy pobřeží Hardangerfjordu se pěstují, lisují a zpracovávají slavná jablka odrůdy Hardanger. Mimochodem se jedná o nejsevernější zeměpisnou šířku na světě, kde dozrávají jablka.

Cider z Hardangeru

Oblíbený jablečný nápoj - Cider - se zde vyrábí od doby, kdy do tohoto regionu přišli mniši a přinesli s sebou znalost zpracování jablek a výroby jablečného moštu. V posledních letech však prudce stoupla popularita, kvalita a standard produkce. Hardanger Cider je nyní mezinárodně známá a oceňovaná specialita. Vyrábí se jak jako nealkoholický mošt, tak i jako jemně alkoholický Cider.

Mnoho farem v regionu Hardangerfjord se specializuje na výrobu jablečného moštu a Cideru. Některé z nich vítají hosty pro návštěvy farem, ukázky jednotlivých fází výroby a ochutnávky jejich produkce. Nyní můžete tento chuťový zážitek zkombinovat výletním dobrodružstvím vyhlídkových plaveb po fjordu - perfektní mix!

Ciderové plavby

Jednou z možností jsou tzv. ciderová safari lodí – plavby lodí s hybridním pohonem „Vision of the Fjords“. Akce jsou provozovány denně od května do září 2021. Výchozím přístavem pro plavbu jsou městečka Odda nebo Lofthus. Vítanou shodou okolností je také skutečnost, že se v této oblasti nachází jeden z cestovatelských magnetů, skalní vyhlídka – Trolltunga neboli Trolí jazyk.

Zážitky spojené se ciderovým safari jsou vítaným bodem programu, který sestavujeme pro individuální cestovatele v rámci itinerářů na míru.

1663753670-Preikestolen

POPRVÉ DO NORSKA: IKONICKÝ PREIKESTOLEN, FJORDY, VODOPÁDY


Letecky do Norska s malou skupinou klientů. Skalní útes Preikestolen - úžasný výhled z ikony Norska. Nejlákavější místa Skandinávie - fjordy, jedinečné scenérie norské přírody a národních parků, impozantní vodopády, panoramata ledovce Folgefonna. Královský palác a Vigelandpark, plavba lodí k ostrůvkům Oslofjordu.
Překvapivě skvělá norská gastronomie: losí/sobí steaky, rybí speciality.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.