Flåm zipline - bezpečný adrenalinový zážitek

24.08.2018 Zpět



Městečko Flåm ležící na konci malebného fjordu Aurlandsfjord má novou turistickou atrakci. Jedná se o nejdelší dráhu s volně zavěšeným lanem, tzv. zipline nejen v Norsku, ale i v celé Skandinávii. Konce lana jsou od sebe vzdáleny s rozpětím 1381 metrů a ten, kdo si bude užívat jízdu volným prostorem, dosáhne v momentě nejvyšší rychlosti až 100 km/h. Tuto dechberoucí aktivitu najdete v bezprostřední blízkosti jedné z nejstrmějších evropských železnic – Flåmsbana, mířící od moře (Flåm) kolem úžasných vodopádů do horské stanice Myrdal. Zipline začíná u Vatnahalsen a končí v Kårdal "Rallarosa Cheese Farm", horské farmě známe výrobou skvělého sýru, v horní části údolí nad Flåm.

Zipline zahájila svůj provoz na začátku letošního srpna 2018 a od prvního dne nalákala řadu adrenalinu chtivých nadšenců a patří mezi to nej v Norsku. Nejmladšímu bylo 9 let a nejstaršímu 80 let! Touha po dobrodružství zjevně nemá věkový limit.

K zipline, která se může stát další zážitkovou zastávkou na vaší dovolené v Norsku, dojedete již zmíněnou železnicí Flåmsbana ze stanice Flåm. Tady, do jednoho z nejvzdálenějších míst nejdelšího evropského fjordu Sognefjord, se dostanete buď lodí z Bergenu nebo například z Oslo přes nejdelší silniční tunel na světě Lærdalstunnel. Pro jízdu vlakem pak k začátku zipline vystupte ve stanici Vatnahalsen. Ze stanice je to jen pár minut chůze od vrcholu lanové dráhy. Alternativou, jak se k zipline dostat, je také jízda na kole po nejoblíbenější norské cyklostezce Rallarvegen (začíná v obci Haugastøl a přes horské stanice Finse a Myrdal vede až k Aurlandsfjordu). Výhodou je, že obsluha zipline vám umožní poslat kolo (a případné zavazadlo) lanovou dráhou samostatně. Vy si tak můžete užít naplno zážitek a nemusíte se vracet pro vaše kolo zpět na začátek zipline.

Zastávka v "Rallarosa Cheese Farm" na konci zipline je po adrenalinovém nadšení nutností! Strávíte zde nějaký čas, kdy se s přáteli podělíte o své „ziplineové“ prožitky a ochutnáte tradiční hnědý a bílý sýr vyráběný z čerstvého, nepasterizovaného kozího mléka, lokální občerstvení, farmářské speciality a nápoje. To vše v ohromujících scenériích údolí Flåmsdalen.

Zipline jsem osobně vyzkoušel a určitě se stane jedním z doporučení našich individuálních programů a plánů cest do Norska.

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.