Aktuálně o Coronaviru, cestování do Norska

11.07.2020 Zpět



Od 15. července 2020 otevře Norsko hranice pro vybrané státy Schengenu/EHP, včetně České republiky. Skvělá zpráva - do Norska tak mohou po několika měsíční pauze vyjet čeští cestovatelé bez omezení. Ani při návratu z dovolené z Norska do Česka nejsou aplikována žádná restriktivní opatření. Norsko bude průběžně posuzovat situaci v Evropě každých 14 dní (a vyhodnocovat šíření koronaviru v jednotlivých zemích dle stanovených kritérií).
Sledujte tedy vždy aktuální informace, případně si pro čerstvé zprávy zavolejte do naší kanceláře.

Čeští občané nebudou muset při vstupu do Norska prokazovat důvod cesty ani podstupovat karanténu nebo PCR test.

Mapa zemí s příznivou a nepříznivou epidemiologickou situací (norský semafor) je zveřejněna od 10.7.2020 na stránkách Norského institutu veřejného zdraví (odpovídá českému Ministersvu zdravotnictví). Odkaz: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

Při cestování do Norska pečlivě vybírejte i způsob cesty, jelikož Švédsko (obvyklá tranzitní země) zelenou nedostalo a vztahují se na něj omezení, která by vám mohla znepříjemnit cestu. Aktuálně je možné vstoupit do Norska přes švédské území pouze s podmínkou, že jste ve Švédsku strávili méně než 12 hodin (tranzit od trajektu/přístavu ve švédském Trelleborgu trvá k norským hranicím cca 6 až 8 hodin).
Trajekty z Dánska (Hirtshals) i z Německa se rychle naplňují, ceny trajektových lístků průběžně rostou. 

1663615534-IMG-5175-photo-full-na-web

POLÁRNÍ ZÁŘE & VÝPRAVA HUSKY PSÍM SPŘEŽENÍM


Aurora Borealis nebo-li Polární záře je fascinující fenomén a životní zážitek. Dechberoucí světelná show vesmírných sil a mystická nádhera tajemného přírodního jevu. Zájezdy za Polární září pořádáme řadu let, na "lov" Polární záře jsme odborníky a naučíme vás, jak získat její skvělé snímky.
Fakultativní aktivity: Velrybí safari, Husky psí spřežení - jízda divočinou, výprava na sněžných skútrech, večerní saunování a unikátní lokální gastronomie.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.