Golfové radovánky v Norsku

05.12.2017 Zpět



Ačkoli golfové Norsko není z pohledu českého golfisty tradiční destinací jako například Španělsko, Portugalsko nebo dokonce Florida nebo chcete-li Bulharsko, které je v poslední době velmi in, věřte, že příležitostí ke kvalitnímu golfu v Norsku naleznete dostatek.  

Už samotný fakt, že se Norsko s polovičním počtem obyvatel ve srovnání s Českem může chlubit větším počtem hřišť než těch českých, ukazuje na tradiční oblíbenost tohoto sportu v celé Skandinávii. Golf je v Norsku třetí nejoblíbenější sportovní zábavou.

Domníváme se, že zájezd do Norska namixovaný z golfu a poznávací částí norských lákadel dokáže vytvořit parádní zážitky dovolené v Norsku.

Nejkvalitnějším norským golfovým hřištěm a zároveň nejstarším klubem je Oslo Golf Klubb. Hřiště se nachází na břehu jezera Bogstad, přímo pod slavným Holmenkollenem. Členství v tomto prestižním klubu je velmi žádané. Na kontinentální evropské podmínky je naprosto neuvěřitelná skutečnost, že na seznamu čekatelů na členství více než 1.500 jmen, čekací doba je aktuálně více než 7 let. Hřiště je hostitelem několika nejkvalitnějších evropských soutěží a golfových túr.

V nejbližším okolí Oslo je největší koncentrace dalších golfových rezortů, jmenujme ty nejkvalitnější: Haga - jen pár kilometrů vzdálená od Oslo GK, mírně kopcovitý Bærum na severozápadě od Oslo, hodně zalesněný Drobak nacházející se v jižní rovinaté části Norska s dobrou dostupností od letiště Rygge, úžasný Tyrifjord na ostrově Storøya nebo velmi sympatický Miklagard vzdálený jen 12 kilometrů od letiště Gardermoen.

Další povedené hřiště je na březích největšího norského sladkovodního jezera Mjøsa v blízkosti olympijského Lillehammeru. Za návštěvu stojí i hřiště v okolí Bergenu, konkrétně Meland GK na ostrově Holsnøy. Totálním unikátem je pak hřiště vysoko za polárním kruhem na souostroví Lofoty, konkrétně na ostrově Gimsøya. Hrajete na pobřeží Atlantiku a v čase od 20. května do 20. července vám hru nepřekazí tma – v tomto období tady dokonce Slunce ani nezapadne za obzor. Podle všeho je to nejseverněji položené 18-jamkové golfové hřiště na světě, ale teplý Golfský (nikoli „Golfový“ :-))  proud umožňuje hru tři až čtyři měsíce v roce. A teploty v této polární exotice? V sezóně červen-červenec 18°C až 24°C.

Poznávací zájezd do Norska si můžete „ozvláštnit“ golfem nebo naopak golfovou exotiku vylepšit poznáním těch nejúžasnějších norských přírodních a turistických atrakcí. Dovolená v Norsku nabízí řadu golfových i negolfových příležitostí k relaxu, pohodě a nezapomenutelným zážitkům.

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.