Mořský kajak, seakajak, seakayak

06.12.2017 Zpět



Plavbou mořským kajakem si dnes dovolenou zpestřuje čím dál více lidí. Splňuje veškeré předpoklady aktivního odpočinku. K boomu této formy relaxu přispěly moderní materiály lodí. Tyto nové technologie umožnily výraznou pohodlnost při pádlování, snadnou ovladatelnost a stabilitu lodi. Jedno i vícedenní expedice jsou pohodovým zážitkem pro dvojice i malou partičku přátel. Bez velké námahy můžete obdivovat zákoutí mnoha norských fjordů a jezer.

Ideální podmínky klidné hladiny fjordů nabízí především oblast  Eidfjordu, Hardangerfjordu, Aurlandsfjordu a dalších ramen Sognefjordu. Plavba s výhledem na příkré srázy skalních stěn je vzrušující a uklidňující zároveň.

Spoustu příležitostí umožňují také výpravy mezi tisíci ostrůvky západního pobřeží na sever od Bergenu až k Trondheimu. Příznivci hor a výšek pak vyrážejí k vysoko položeným jezerům v národním parku Jotunheim. Oblíbená je varianta celodenního výletu – kajakem na hladině ledovcového jezera k ledovcové moréně s kombinací výstupu z lodi a krátkého treku přímo na ledovec Jostedalsbreen.

Veškeré nutné vybavení pro putování mořským kajakem si lze pohodlně půjčit přímo v Norsku. Vybrat si také můžete mezi jednomístným nebo dvoumístným kajakem. Ovládání kajaku zvládnou i vyložení suchozemci –začátečníci, nebudete potřebovat žádný speciální výcvik.

Plavbu na seakajaku si s námi můžete užít například v zájezdu Pestrost norských lákadel nebo si tuto aktivitu můžete zařadit do své dovolené pomocí Konfigurátoru.

Kajaky na ledovcovém jezeře Jostedalsbreenu.
Další fotografie můžete najít zde.

1663613700-IMG-2082-na-web

OKRUŽNÍ ZÁJEZD NORSKEM S VÝSTUPEM NA TROLÍ JAZYK


Okružní poznávací zájezd pro ty, kteří míří do Norska a Skandinávie a chtějí si v malé skupince užít maximum turistických atrakcí. Kromě unikátních skvostů severské přírody si dopřát i sportovnější pohyb.
Třešničkou na dortu zájezdu je výstup na jednu z nejúžasnějších dominant Norska - skalní převis Trolí jazyk (Trolltunga).
Podlehnete energii bouřících vodopádů nebo magické atmosféře strmých norských fjordů a výhledům na ledovce?


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.