Kdy je nejvhodnější období k cestě na Lofoty a Vesterály?

06.12.2017 Zpět



Je zajímavějším sledovat lov tresek v „tresčí sezóně“ nebo výpravy k rezervacím papuchalků? Je lákavějším výprava na velrybí safari nebo festival vikingských tradic?

Každá z výše uvedených atrakcí se odehrává v trochu jiné části roku a každá z nich má své kouzlo právě v daný okamžik.

Máme-li se však spolehnout na doporučení znalců místních poměrů, pak asi nejkrásnějším obdobím je „lofotské jaro“. Čas od května do konce června. Nápor turistů z Holandska a Německa přichází až v prázdninových měsících a vy si tak naplno můžete vychutnat unikátnost přírodních scenérií, které toto nejkrásnější souostroví severní polokoule nabízí.

Příroda je v období května a června v plném rozpuku, vše je svěží a po zimě jakoby nové. Teploty jsou již velmi příznivé, denní se mohou pohybovat až k 20°C.

Sami obyvatelé ostrovů toto období vítají, Slunce se jen dotkne hladiny oceánu a nezapadá za obzor. Otevírají se atrakce, které se v zimním období ukládají do hávu polární noci. Na ostrovy v moři se vracejí papuchalkové nazývaní mořskými papoušky. Doba nahrává i pozorování velryb a výpravám na velrybí safari – moře je výrazně klidnější než v zimních měsících, kdy jsou velmi časté bouře.

Vikingské muzeum otevírá své letní venkovní expozice. Nastoupit můžete i na pravou vikingskou loď, která je z pochopitelných důvodů v zimě nepřístupná. 

Na Lofoty a Vesterály už jezdíme řadu let a věřte, že období května a června mě vždy dostane svou neopakovatelnou atmosférou. Všechno tak trochu začíná ...

Naším favoritem a tipem pro ideální období jsou zájezdy, jejichž detail shlédnete zde.

1663833159-na-web-IMG-1356

LOFOTY - LETNÍ SLUNOVRAT ZA POLÁRNÍM KRUHEM


Nejkrásnější ostrovy severní polokoule. Zelené souostroví s unikátní přírodou severně od polárního kruhu. V létě zde stoupají teploty díky Golfskému proudu přes 20°C. Fenomén nezapadajícího Půlnočního Slunce.
K zážitkům patří plavba motorovým člunem do mořského kaňonu, atmosféra Vikingů, pláže s bílým pískem na pobřeží Atlantického oceánu, kouzelné rybářské vesničky (UNESCO) a úžasné vyhlídkové vrcholy.
Lokální gastronomie - ryby a další speciality.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.