Elektromobily v Norsku

06.12.2017 Zpět



Norsko se aktuálně zaujímá přední místo na světě, co se týče trhu elektromobilů. Očekává se, že celkový počet elektrických vozidel na norských silnicích dosáhne 70.000 kusů do konce tohoto roku. Odborné studie uvádějí, že jeden ze tří vozů nyní prodávaných v Norsku je poháněn elektrickou jednotkou a to i přesto, že Norsko je jednou ze světových ropných velmocí.

Výhody pro majitele elektromobilů

Norské úřady poskytují majitelům elektromobilů řadu pobídek počínaje osvobozením od mýtného, ​​některých daní a dalších poplatků, po povolení jezdit v pruzích vyhražených pro veřejnou dopravu a taxi, až po bezplatné parkování na jinak zpoplatněných parkovištích. Také počty nabíjecích stanic každoročně rapidně rostou.

Organizátoři víkendové akce představí většinu z elektrického vozového parku - od Renault Twizy a nejprodávanějšího Volkswagen e-Golf až po Tesla Roadster Model S.

Dynamika růstu počtu elektromobilů v Norsku bude s velkou pravděpodobností zachována i v příštích letech. Z pohledu zatížení provozem automobilů se Norsko stává nejekologičtější zemí světa.

1578493009-DSC-0397

EUROVÍKEND OSLO - JO NESBØ, VE STOPÁCH HARRYHO HOLEA


Pohodový zájezd do Norska na prodloužený víkend - Oslo. Navštívíte mnoho turisticky atraktivních zajímavostí hlavního města Norska. Muzea, parky, galerie, přístav, Královský palác i kavárničky a restaurace s místními specialitami. Český průvodce Vám ukáže skrytá zákoutí jako restauraci u Schrøderů - oblíbené místo Harry Holeho, dům v Sofiině ulici 5 nebo místo v 21. patře hotelu Radisson SAS a další jeviště světoznámých detektivek.

RÁDI VÁM PŘIPRAVÍME INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM NA MÍRU PRO VÁMI VYBRANÝ KONKRÉTNÍ TERMÍN.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.