Běžecké lyžování v oblasti Hardangervidda, okolí střediska Geilo

06.12.2017 Zpět



Záruka ideálních sněhových podmínek a téměř nekonečné pláně největší evropské náhorní plošiny Hardangervidda a okolí populárního běžeckého závodu Birkebeinerrennet, které jsou protkány upravovanými běžeckými trasami pro bruslení i klasiku. Tu správnou trasu odpovídající schopnostem, kondici a chuti si tady najdou nejen skuteční začátečníci, ale i ti, kteří by se chtěli inspirovat běžeckou technikou trénujících norských reprezentantů nebo sportovců z dalších zemí.

Rozsáhlá oblast Hardangerviddy zahrnující i ledovec Hardangerjøkulen poskytuje také výjimečné možnosti pro expedice a putování volnou přírodou s použitím tzv. back – country běžeckých lyží. K této dobrodružné odnoži běžeckého lyžování patří také skandinávská specialita – pulken. Jedná se o sněžné boby, které si k sobě připevní lyžař pomocí otěží a popruhů. Výhodou je, že batoh, který by jinak lyžaři „seděl“ ztěžka na zádech, se pohodlně veze v bobech.

K nejzajímavějším tipům pro běžecké lyžování bezesporu patří trasa Skarverennet vycházející z městečka Ustaoset ležícího na břehu stejnojmenného jezera Ustevatne. Nádherná vyjížďka typickou krajinou náhorní plošiny pod štíty pohoří Hallingskarvet nás zavede až do horské stanice Finse k chatě Finsehytta. Mezi další perly a nezapomenutelné zážitky patří trasy okolo masívu ledovce Hardangerjøkulen. Tady, v krajině bez civilizace, se neobejdete bez vhodného vybavení, navigace GPS a znalosti terénu. Běžecké lyžování si také užijete v jižnější části Hardangerviddy. Oblíbenými jsou jednodenní, ale i vícedenní treky k chatám Tuva, Heinseter, Mårbu a Rauhelleren.   

Celá oblast kolem Geila, Dagali a Haugastøl je také charakteristická množstvím horských jezer, která poskytují skvělé podmínky pro, v posledních letech čím dál populárnější, snowkiting. Lyžování „s větrem o závod“ je jako stvořené pro dobrodružnější povahy. Klidnějším zážitkem je pak výprava na sněžnicích nebo jízda husky spřežením.

Středisko Geilo je vybaveno půjčovnami s výbavou pro běžecké i sjezdové lyžování. Půjčit se dají i výše zmíněné pulke.
Druhou oblastí, kam směřují naše zájezdy, je olympijský Lillehammer a jeho okolí. Střediska jako Sjusjøen, Nordseter nebo celá trasa Peer Gynt vegen jsou ideálními destinacemi pro začátek sezóny. Charakteristickým společným znakem běžeckých tratí v této oblasti je poměrně malé převýšení, většina úseků vede mírně zvlněným terénem.

Každý lyžař, ať u běžkař nebo sjezdař, se po celodenním sportovním výkonu těší na večerní relax – severskou saunu, vířivky, posezení u krbu nebo snad „divokou“ párty v baru?

Do oblasti Geilo, olympijského Lillehameru a kraje Peer Gynta pořádáme běžkařské zájezdy s ubytováním v norských srubech. Podrobné informace můžete najít zde.

1511558968-bezkynorsko010-large-1-

BĚŽECKÝ RÁJ V OBLASTI LILLEHAMMER, SJUSJØEN, NORDSETER - ZIMA 2024


Norsko je kolébkou běžeckého lyžování a pro běžkaře zemí zaslíbenou. Oblast Nordseter, olympijský Lillehammer, ale i hřeben v kraji Peer Gynta a středisko Skeikampen patří mezi nejpopulárnější oblasti norského běžeckého světa a dovolené v Norsku. Pro zpestření lze kombinovat i se sjezdovým lyžováním. Nejlepší evropská lokalita nabízí téměř 600 km běžeckých tras, stačí si vybrat podle aktuální nálady, kondice a přání. Zajistíme vám i další zážitkové zimní aktivity - jízda Husky spřežením nebo sněžnými skútry. Výhodou je záruka dokonalých sněhových podmínek vhodných pro úplné začátečníky i velmi zkušené a náročné lyžaře.


Více informaci

1578487105-bergen20-17

EUROVÍKEND BERGEN - RELAXACE MEZI FJORDY A VODOPÁDY


Tento zájezd do Norska je určen těm, kteří si chtějí dát individuální cestu do Norska jen jako krátkou ochutnávku a inspiraci jedinečnými přírodními lákadly. Svou rozlohou je Norsko 5x větší než Česká republika a tak je jasné, že během prodlouženého víkendu je možné poznat jen střípek z jeho krás. Přesto se nám podařilo skloubit pohodu, relax a atraktivní výběr - vodopády, fjordy, bývalé královské město, unikátní přístavní čtvrť na seznamu UNESCO, pověstný rybí trh, ...

RÁDI VÁM PŘIPRAVÍME INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM NA MÍRU PRO VÁMI VYBRANÝ KONKRÉTNÍ TERMÍN.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.