Nové letiště v Bergenu

07.02.2018 Zpět



V srpnu 2017 byla dokončena velká modernizace a přestavba letiště v Bergenu. Investice za bezmála 3,6 miliardy NOK (přibližně 10 miliard Kč) umožní odbavit až sedm a půl miliónů cestujících ročně. 

Lety z Prahy

Ačkoli přímých letů z Prahy je málo a pravidelná linka společnosti Norwegian létá jen dvakrát až třikrát týdně, přece jenom se doprava do Bergenu, jedné ze vstupních bran individuální dovolené do Norska, stane příjemnější a pohodlnější.

Nejmodernější norské letiště disponuje také unikátní technologií, která nabízí aerolinkám tankovat do svých strojů biopalivo. Norové si svou přírodu velice chrání, a to i v takových detailech jako je palivo do letadel.

Z letiště do Bergenu

Kromě klasické cesty taxíkem, můžete pro dopravu z letiště do centra Bergenu použít také přímé autobusové spojení, které zajišťuje společnost Flybussen (https://www.flybussen.no/?dir=to ). Autobusy stojí přímo před letištní budovou a do centra (k autobusovému nádraží) odjíždějí každých 15 minut. Do centra Bergenu se dostanete také moderní tramvajovou rychlodráhou Bybanen (Bergen Light Rail), která v centru zajíždí k jedné z turistických atrakcí – Troldhaugen (muzeum Edvarda Griega) nebo přímo do samotného centra k řadě hotelů v okolí parku Byparken.

Pro cestování nejen mezi centrem a letištěm můžete využít výhodné podmínky na Bergen kartě ( https://en.visitbergen.com/bergen-card ). Kromě bezplatné dopravy tramvají a místní dopravou v Bergenu a okolí získáte také řadu slev ze vstupného do muzeí a dalších turistických lákadel. Karta se prodává s platností na 24, 48 nebo 72 hodin. Kartu lze zakoupit v prvním patře Informačního střediska nacházejícího se hned v bezprostředním sousedství známého rybího trhu (Fisketorget).

Tak nezbývá než si užít příjemný let do Bergenu

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.