Praktické informace pro cestující Hurtigruten

06.12.2017 Zpět



Alkohol

Na lodě společnosti Hurtigruten si smíte přinést maximálně dvě láhve alkoholických nápojů (max. 1,5 l na osobu). Jakýkoliv alkohol nad tento limit bude odebrán a vrácen na konci vaší cesty. Veškerý alkohol zakoupený mimo loď Hurtigruten, musí být podroben kontrole na recepci během check-in před začátkem vaší cesty.

Oznámení – Zvuková hlášení

Oznámení na palubě jsou hlášena v několika jazycích. Tato oznámení mohou být reprodukována také v kajutách po aktivaci telefonního systému. Během noci nejsou standardně hlášena žádná veřejná oznámení. Pokud si přejete dostávat hlášení i během noci, například o výskytu Polární záře na Lofotech, prosím, kontaktujte recepci.

Kajuty

Časy pro check-in a check-out jsou stanoveny jízdním řádem příslušné lodi společnosti Hurtigruten.

Kajuty pro plavby z Bergenu jsou k dispozici od 18:00 hodin. Standardní čas pro check-out je ve 12:00. Ve specifických případech mohou být stanoveny v konkrétních přístavech jiné časy pro check-in a check-out. Pro přesné informace se prosím obraťte na recepci.

Vybavení kajut se může na jednotlivých lodích a také v závislosti na různé úrovni kajut lišit. Ručníky a sprchový gel/tekuté mýdlo jsou k dispozici ve všech kajutách, navíc je ve všech kabinách (kromě MS Lofoty a některých kajutách na MS Vesterålen) k dispozici také vysoušeč vlasů. Varné konvice na čaj/kávu jsou k dispozici pouze v apartmánech. Po předchozí rezervaci je možné si pronajmout dětskou postýlku. Až na výjimky nejsou v kajutách žádné bezpečnostní schránky v kajutách (výjimky: některé pokoje na palubě MS Trollfjord a MS Midnatsol a všechny kajuty na palubě MS Finnmarken). Společnost Hurtigruten nemůže přijmout odpovědnost za jakékoliv ztráty cenností. Cennosti je možné odevzdat na recepci, budou uchovávány v lodním trezoru.

Cafeterie - jídelna

Teplé a studené nápoje, jídla a občerstvení je možné zakoupit v jídelně, která je obvykle otevřena 24 hodin denně. Při odplutí z Bergenu se jídelna otevírá v 16:00 hodin.

Auta a dopravní prostředky

V přístavišti prosíme přítomnost nejpozději 1 hodinu před odjezdem v Bergenu, Trondheimu, Bodø, Tromsø a Kirkenes. Pro povětrnostní podmínky v přístavech sledujte prosím norskou předpověď počasí.

Bergen časy pro nalodění auta na palubu:

• v letní sezóně (1. červen - 31. říjen): od 18:00 hod.

• v zimním období (1. listopad - 31. březen): mezi 19:30 a 21:30 hod.

Pokud cestujete v Norsku s vozidlem z Bergenu dále na sever než Bodø a Lofoty, buďte u nábřeží nejpozději dvě hodiny před odplutím. Pro všechny ostatní přístavy prosíme přítomnost na nábřeží nejpozději 30 minut před odplutím.

Cestující musí projít se zavazadly kontrolou přes terminál Hurtigruten v Bergenu a přes nábřeží Hurtigruten v ostatních norských přístavech. Při nalodění a vylodění může být ve vozidle přítomen pouze řidič.

Upozorňujeme, že během plavby nebudete mít přístup k vašemu vozu. Karavany a vozidla s přívěsy nemohou být přepravovány na lodích Hurtigruten. MS Lofoten nemá auto palubu.

Změny itineráře, fakultativních poznávacích zájezdů a exkurzí mimo loď

Všechny poznávací zájezdy a exkurze jsou předběžné a mohou být změněny – počasí a podmínky na moři mohou mít vliv na trasu. Společnost Hurtigruten si vyhrazuje právo učinit změny v programu poznávacích zájezdů vzhledem k tomu, jaká je aktuální norská předpověď počasí pro pevninu a moře. Prostřednictvím těchto zájezdů můžete vidět to nejlepší z přírodních zajímavostí v Norsku.

Dětská herna

K dispozici je malá herna pro děti na všech lodích s výjimkou na MS Lofoty. MS Trollfjord, MS Finnmarken a MS Midnatsol mají oddělený prostor, kde si děti mohou hrát.

Elektrický proud

Na lodích je instalován standardně 220V AC, zásuvky dvouzdířkové kontinentálního evropského typu.

Hygiena rukou

V rámci zajištění hygieny a vašeho zdraví zajišťuje společnost Hurtigruten antibakteriální gel na ruce na všech svých lodích.

Internet

K dispozici je internetová kavárna na palubě všech lodí, kromě MS Lofoty.

Jacuzzi - vířivky

MS Finnmarken, MS Midnatsol, MS Trollfjord, MS Nordkapp, MS Nordnorge a MS Richard jsou vybaveny na svých palubách vířivkami. V zimním období nebo z důvodu povětrnostních podmínek mohou však být uzavřeny. Pro cestující bez kajut si lze ručníky vypůjčit na palubě za poplatek. Obchod na palubě má omezený výběr plavek. Sledování Polární záře z vířivky je fantastický zážitek.

Stravování / speciální požadavky

Obvyklé doby podávání jídel jsou:

snídaně od 07.30 do 10:00

obědy od 12.00 / 13.00

večeře od 18.30 / 19.00

Plná penze začíná večeří formou bufetu při odjezdu od Bergenu a končí s brunch v den příjezdu zpět

do Bergenu. Konkrétní diety, např. vegetariánské, bezlepkové atd., pokud požádáte nejméně dva týdny předem. 

Mobilní telefony

Mobilní telefony mohou být používány. Cestující jsou žádáni, aby omezili používání mobilních telefonů ve veřejných prostorách a nerušili tak ostatní spolucestující.

Pasy / ID karty

Všichni cestující na lodích Hurtigruten jsou požádáni k předložení platného cestovního pasu.

Obchody

Všechny lodě mají obchod, kde si můžete koupit kvalitní oblečení, norské upomínkové předměty, knihy, pohlednice z Norska, pleteného zboží a další předměty.

Kouření

Kouření je povoleno pouze na vyhrazených místech na vnějších palubách. Není přípustné, pokud jsou lodě v přístavu a není dovoleno kouřit na palubě během tankování lodi. Z respektu k životnímu prostředí použijte prosím popelníky. Házení cigaret přes palubu je striktně zakázáno. Kouření v kajutách je zakázáno a podléhá poplatku za čištění 1500 NOK.

KONTAKTY A LODNÍ INFORMACE

MS Midnatsol +47 99 48 72 77 midnatsol@hurtigruten.com

MS Trollfjord +47 99 48 72 76 trollfjord@hurtigruten.com

MS Finnmarken +47 48 03 40 00 finnmarken@hurtigruten.com

MS Nordnorge +47 97 59 10 00 nordnorge@hurtigruten.com

MS Polarlys +47 99 48 72 75 polarlys@hurtigruten.com

MS Nordkapp +47 97 58 10 00 nordkapp@hurtigruten.com

MS Nordlys +47 99 48 72 74 nordlys@hurtigruten.com

MS Richard With+47 97 57 10 00 richard.with@hurtigruten.com

MS Kong Harald+47 99 48 72 73 kongharald@hurtigruten.com

MS Vesterålen +47 48 01 80 00 vesteralen@hurtigruten.com

MS Lofoty +47 91 35 20 00 lofoten@hurtigruten.com

 

ADRESY PŘÍSTAVŮ

Bergen, Nøstegt, 30, Hurtigruteterminalen

Berlevåg, Storgaten 39

Bodø, Terminalveien

Brønnøysund, Havnegt 42

Båtsfjord, Holmen kai

Finnsnes, Bernh.Lundsvei 11

Florø, AS Fugleskjærskaien

Hammerfest, Hamnegata 3

Harstad, Torvet 7B

Havøysund, Strandgt. 85 A

Honningsvåg, Holmen 2A

Kirkenes, Kaiv.4

Kjøllefjord, Strandvegen 95

Kristiansund, Holmakaia – Devoldholmen

Molde, Birger Hatlebakksv. 22

Måløy, Inter-Com Terminalen

Nesna, Kaia, Moveien

Risøyhamn, Risøyhamn

Rørvik, D/S Kaien

Sandnessjøen,Torolv Kveldulvsonsgt. 7

Skjervøy, Havnegt 18

Sortland, Havnegata 7

Stamsund, J.M Johansens vei 11

Stokmarknes, Nordnesveien 1, Vesterály

Svolvær, O J Kaarbøsgata 12, Lofoty

Tromsø, Prostneset

Trondheim, Pir 1 nr. 7 (HR-kaien)

Vadsø, Havneterminal

Vardø, Kaikaga 26 A

Øksfjord, Njordveien 20-27

Ørnes, Havnevn.7

Ålesund, Storneskaia /Prestebrygga

 

NORSKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: sledujte na www.yr.no

Přejeme vám šťastnou plavbu a fakultativní poznávací zájezdy se společností Hurtigruten.

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.